BABY ARTIST: Πρόγραμμα μουσικής για Α.ΜΕ.Α
(Πρόγραμμα για παιδιά)

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Νέα σελίδα προγράμματος Baby Artists
www.babyartist.gr
Ενημερωθείτε για τις εγγραφές στα προγράμματα
 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα Μουσικής για Α.με.Α. (Βρέφη και Παιδιά) απευθύνεται σε βρέφη από 4 μηνών και παιδιά ως 7 ετών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία και τους γονείς τους.

 

Σκοπός του προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει ένα κατάλληλο περιβάλλον σε βρέφη και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες / αναπηρία και τους γονείς τους, προκειμένου για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τον γονέα και το περιβάλλον, και την ανάπτυξη των μουσικών δυνατοτήτων των παιδιών.

 • Ο γονιός/κηδεμόνας συμμετέχει στο μάθημα λειτουργώντας ως διαμεσολαβητής για το παιδί. Εκπαιδεύεται να αλληλεπιδρά αποτελεσματικά μαζί του, να μπορεί να αξιολογεί την ανάπτυξή του, και να είναι σε θέση να του προσφέρει ανάλογες εμπειρίες στο σπίτι, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην κοινωνική, συναισθηματική και μουσική του ανάπτυξη.
 • Η κοινωνική και μουσική ανάπτυξη των παιδιών παρακολουθείται και καταγράφεται συστηματικά από τους διδάσκοντες, ενώ η διδασκαλία προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού.
 • Τα μαθήματα είναι ομαδικά, ωστόσο υπάρχει σημαντική εξατομίκευση της διδασκαλίας.

 

Υλοποίηση

Η οργάνωση των κύκλων έχει ως εξής:

 • Η ακαδημαϊκή χρονιά διακρίνεται σε δύο κύκλους, τον χειμερινό και τον εαρινό κύκλο .Κάθε κύκλος αποτελείται από 12 μαθήματα-συναντήσεις.Τα μαθήματα διαρκούν 45΄ λεπτά της ώρας, και διενεργούνται σε εβδομαδιαία βάση.
 • Στο τέλος κάθε κύκλου, σε συνεδρίες των διδασκόντων με τους γονείς/κηδεμόνες, διενεργείται «αξιολόγηση» της ανάπτυξης κάθε παιδιού και πιθανή επανατοποθέτησή τους σε ανάλογες με το επίπεδό τους τάξεις. Η παραμονή ενός παιδιού στο πρόγραμμα μπορεί να διαρκέσει από έναν κύκλο ως κάποια χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό της κοινωνικής και μουσικής του ανάπτυξης και το επίπεδο στο οποίο επιθυμεί να φτάσει.
 • Οι τάξεις οργανώνονται με βάση την ηλικία και την κοινωνική και μουσική ετοιμότητα των παιδιών. Τις περισσότερες φορές ο αρχικός διαχωρισμός γίνεται με βάση τη χρονολογική ηλικία
 • Σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, ο γονιός συμμετέχει στο μάθημα με το παιδί του. Το επίπεδο των μαθημάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα διαφοροποιείται με βάση το στάδιο κοινωνικής και μουσικής ανάπτυξης στο οποίο βρίσκονται τα παιδιά –μαθητές.
 • Αναπληρώσεις μαθημάτων γίνονται μόνο εφόσον χαθούν μαθήματα με υπαιτιότητα των διδασκόντων ή λόγω φυσικών αιτίων. Μαθήματα που χάνονται με ευθύνη του γονέα-παιδιού, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αναπληρώνονται.

 

Χώρος υλοποίησης του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε κατάλληλο χώρο στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε σημείο με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ.

 

Εγγραφές - Έναρξη μαθημάτων

Τα δίδακτρα του κύκλου ανέρχονται σε 240 ευρώ.

Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά με κατάθεση προκαταβολής διδάκτρων ποσού 100 ευρώ.

Για τη συμμετοχή στα τμήματα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Η εξόφληση των διδάκτρων γίνεται έως τις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Η πολιτική του προγράμματος δεν επιτρέπει αναπληρώσεις μαθημάτων (που χάνονται με ευθύνη του γονέα) σε άλλες μέρες/ώρες/τμήματα του προγράμματος, διότι διαταράσσεται η σταθερότητα του κοινωνικού περιβάλλοντος των τάξεων των παιδιών που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη συναισθηματική ασφάλεια και συμμετοχή τους στο μάθημα.

Δεν υπάρχει πολιτική επιστροφής χρημάτων εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων ειδικά αιτιολογημένων, κατόπιν έγκαιρης υποβολής αιτήματος των γονέων και εξέτασης του σχετικού αιτήματος από το Πρόγραμμα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Με την εγγραφή του στο πρόγραμμα, ο κηδεμόνας/συνοδός του παιδιού συναινεί ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του παιδιού του κατά την παραμονή στους χώρους υλοποίησης των προγραμμάτων του Baby Artist.

Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται για το Πρόγραμμα να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλ 6988.247247 κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 10.00-14.00 προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η δήλωση ενδιαφέροντος καθώς και οποιαδήποτε ερωτήματα μπορούν επίσης να αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

 • Βήμα 1ο: Επικοινωνία με τη Γραμματεία (τηλ. 6988.247247 ή στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) για εκδήλωση ενδιαφέροντος και για επιβεβαίωση ότι υπάρχει θέση/ανοικτό τμήμα για το παιδί σας στην προτιμώμενη ημέρα παρακολούθησης.

 • Βήμα 2ο: Εφόσον γίνει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας θέσης από τη γραμματεία, κατάθεση προκαταβολής διδάκτρων 100 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς
  • Λογ/μός Τράπεζας Πειραιώς: 5202-084426-130 (ΙΒΑΝ: GR61 0172 2020 0052 0208 4426 130)
  • Δικαιούχος: Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

   Παρακαλούμε κατά την κατάθεση στην αιτιολόγηση να αναγράφεται το όνομα του γονέα καθώς και η αιτιολογία «Προκαταβολή διδάκτρων για τον/την ............. (ονοματεπώνυμο παιδιού) για το BABY ARTIST ΑΜΕΑ».

 • Βήμα 3ο: Αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης διδάκτρων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   
 • Βήμα 4ο: Σημπλήρωση και αποστολή της φόρμας  "ΑΜΕΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ–ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΑΘΗΤΗ" στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου για την καταχώρηση των στοιχείων του παιδιού και γονέα/κηδεμόνα και σημείωση της προτιμώμενης μέρας παρακολούθησης του Προγράμματος.


Επικοινωνία με τη γραμματεία του προγράμματος.

Παρακαλούμε επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλ. 6988.247247 για πληροφορίες κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 10.00-14.00. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διάρκεια - Κόστος - Έναρξη - Υλοποίηση Προγράμματος

Διάρκεια:     Κύκλος 12 μαθημάτων - συναντήσεων

Κόστος:      240  Ευρώ

Έναρξη:     10 Οκτωβρίου 2017 

Υλοποίηση: Δια ζώσης Εκπαίδευση

Τόπος διεξαγωγής: Ανατολική Θεσσαλονίκη (Θα ανακοινωθεί σύντομα)

Επιστημονικά Υπεύθυνος:

 • Στάμου Λήδα, Αν. Καθηγήτρια, Τμ. Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πιστοποιημένη καθηγήτρια για διδασκαλία βιολιού σε αρχάριους με τη μέθοδο Suzuki από το American Suzuki Institute.
  • Συγγραφέας του βιβλίου "Μια ανθρωπιστική προσέγγιση στη διδασκαλία της μουσικής: Η διδασκαλία και η πράξη της μεθόδου Suzuki"

 
 

Αναλυτική Περιγραφή

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος

Δελτίο εγγραφής - Καρτέλα μαθητή

 

 
Copyright © 2005-2018.