BABY ARTIST: Οι Βιολιστές
(Πρόγραμμα για παιδιά)

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Νέα σελίδα προγράμματος Baby Artists
www.babyartist.gr
Ενημερωθείτε για τις εγγραφές στα προγράμματα
 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Baby Artist – Οι Βιολιστές» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 χρόνων και πάνω που επιθυμούν να μάθουν βιολί και τους γονείς τους. Το πρόγραμμα ακολουθεί τη φιλοσοφία της μεθόδου Σουζούκι για τη φυσική, ακουστική μάθηση μέσα από ατομικά και ομαδικά μαθήματα για την ανάπτυξη της χαράς της μουσικής και της βιολιστικής δεξιότητας των παιδιών.

 

Σκοπός του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος BABY ARTIST – Οι Βιολιστές είναι να μάθουν τα παιδιά να παίζουν βιολί, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την ικανότητά τους να εργάζονται, να επιλύουν προβλήματα, να έχουν αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και χαρά στη μουσική μάθηση. Θέλουμε το παιδί να εκτιμά και να χαίρεται την προσπάθεια, να απολαμβάνει τη διαδικασία της μάθησης, την ομαδικότητα, τη συνεργασία με γονείς, δασκάλους και παιδιά, την εργασία για την επίτευξη ενός στόχου, και πάνω από όλα βέβαια τη μουσική πράξη, μόνος, με άλλους και για άλλους.

Το πρόγραμμα «Οι Βιολιστές» έρχεται ως αποκορύφωμα πολυετούς εμπειρίας και μελέτης πάνω στο θέμα της μουσικής διδασκαλίας του βιολιού σε μικρά παιδιά. Αξιοποιεί και συνταιριάζει ευρήματα πρόσφατων ερευνητικών μελετών με επιλεγμένα στοιχεία κορυφαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων οργανικής μουσικής διδασκαλίας παγκοσμίως, όπως η μέθοδος Suzuki, η μέθοδος Rolland, η μέθοδος Colour strings και άλλες.Το πρόγραμμα αξιοποιεί τα εξαιρετικά αποτελέσματα της οικογενειακής εμπλοκής, της φυσικής-ακουστικής διδασκαλίας, της σύζευξης ατομικής και ομαδικής διδασκαλίας και της δημιουργίας πολλαπλών κινήτρων για τη μουσική μάθηση και επιτυχία του παιδιού.

 

Υλοποίηση

Η οργάνωση των κύκλων έχει ως εξής:

 • Η ακαδημαϊκή χρονιά διακρίνεται σε τρεις κύκλους, τον Χειμερινό Κύκλο (Οκτώβριος – Ιανουάριος), τον Εαρινό Κύκλο (Φεβρουάριος - Μάιος) και έναν μικρό Θερινό Κύκλο (εφόσον υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον). Κάθε κύκλος αποτελείται από 12 μαθήματα-συναντήσεις εκτός του μικρού Θερινού Κύκλου που διαρκεί 5 εβδομάδες.
 • Κάθε παιδί έχει ένα ατομικό και ένα ομαδικό μάθημα την εβδομάδα. Τα παιδιά προσέρχονται σε ζευγάρια στο ατομικό τους μάθημα, προκειμένου να έχουν πάντα την αίσθηση της παρέας, να διαδρούν με δάσκαλο, συμμαθητή και γονείς, και να αναπτύσσουν κίνητρα χαράς και συνεργασίας για τη μάθηση του βιολιού. Έτσι, παρόλο που τυπικά το ατομικό μάθημα κάθε παιδιού διαρκεί 20' λεπτά, αυτά προσέρχονται και παραμένουν σε αυτό για 40' λεπτά καθώς παρακολουθούν και συμμετέχουν διαδραστικά στο μάθημα του ζευγαριού -συμμαθητή τους. Τα ζεύγη συμμαθητών δημιουργούνται έτσι ώστε να διευκολύνεται η διάδραση, η συνεργασία, το παιχνίδι και η αλληλομάθηση.
 • Κάθε μαθητής συμμετέχει επίσης σε ένα 40λεπτο ομαδικό μάθημα μία φορά την εβδομάδα.
 • Οι γονείς παρακολουθούν και συμμετέχουν τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά μαθήματα των παιδιών.
 • Μαθήματα που χάνονται με υπαιτιότητα των γονέων / παιδιών δεν αναπληρώνονται.
 • Η πρώτη εβδομάδα είναι εβδομάδα γονικής εκπαίδευσης για τους νέους γονείς του προγράμματος. Οι γονείς προσέρχονται με τα παιδιά τους στα ατομικά και ομαδικά μαθήματα,και διδάσκονται τη φιλοσοφία του προγράμματος, τον ρόλο που καλούνται να παίξουν στη μουσική ανάπτυξη του παιδιού τους, καθώς και τα πρώτα βασικά στοιχεία τεχνικής πάνω στο όργανο.

 

Χώρος υλοποίησης του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και σε κατάλληλο χώρο που μισθώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε σημείο με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ.

 

Εγγραφές - Έναρξη μαθημάτων

Τα δίδακτρα του κύκλου ανέρχονται σε 240 ευρώ.

Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά με κατάθεση προκαταβολής διδάκτρων ποσού 100 ευρώ.

Για τη συμμετοχή στα τμήματα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Η εξόφληση των διδάκτρων γίνεται έως τις 17 Νοεμβρίου 2017.

Η πολιτική του προγράμματος δεν επιτρέπει αναπληρώσεις μαθημάτων (που χάνονται με ευθύνη του γονέα) σε άλλες μέρες/ώρες/τμήματα του προγράμματος, διότι διαταράσσεται η σταθερότητα του κοινωνικού περιβάλλοντος των τάξεων των παιδιών που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη συναισθηματική ασφάλεια και συμμετοχή τους στο μάθημα. 

Δεν υπάρχει πολιτική επιστροφής χρημάτων εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων ειδικά αιτιολογημένων, κατόπιν έγκαιρης υποβολής αιτήματος των γονέων και εξέτασης του σχετικού αιτήματος από το Πρόγραμμα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Με την εγγραφή του στο πρόγραμμα, ο κηδεμόνας/συνοδός του παιδιού συναινεί ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του παιδιού του κατά την παραμονή στους χώρους υλοποίησης των προγραμμάτων του Baby Artist.

Παρακαλούμε επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλ. 6988.247247 για πληροφορίες κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 10.00-14.00.

Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται για το Πρόγραμμα να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλ 6988.247247 κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 10.00-14.00 προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η δήλωση ενδιαφέροντος καθώς και οποιαδήποτε ερωτήματα μπορούν επίσης να αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

 • Βήμα 1ο: Επικοινωνία με τη Γραμματεία (τηλ. 6988.247247 ή στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) για εκδήλωση ενδιαφέροντος και για επιβεβαίωση ότι υπάρχει θέση/ανοικτό τμήμα για το παιδί σας στην προτιμώμενη ημέρα παρακολούθησης.

 • Βήμα 2ο: Εφόσον γίνει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας θέσης από τη γραμματεία, κατάθεση προκαταβολής διδάκτρων 100 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς
  • Λογ/μός Τράπεζας Πειραιώς: 5202-084426-130 (ΙΒΑΝ: GR61 0172 2020 0052 0208 4426 130)
  • Δικαιούχος: Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

   Παρακαλούμε κατά την κατάθεση στην αιτιολόγηση να αναγράφεται το όνομα του γονέα καθώς και η αιτιολογία «Προκαταβολή διδάκτρων για τον/την ............. (ονοματεπώνυμο παιδιού) για το BABY ARTIST-ΒΙΟΛΙΣΤΕΣ».

 • Βήμα 3ο: Αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης διδάκτρων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   
 • Βήμα 4ο: Σημπλήρωση και αποστολή της φόρμας  "ΒΙΟΛΙΣΤΕΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ–ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΑΘΗΤΗ" στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου για την καταχώρηση των στοιχείων του παιδιού και γονέα/κηδεμόνα και σημείωση της προτιμώμενης μέρας παρακολούθησης του Προγράμματος.


Επικοινωνία με τη γραμματεία του προγράμματος.

Παρακαλούμε επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλ. 6988.247247 για πληροφορίες κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 10.00-14.00. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διάρκεια - Κόστος - Έναρξη - Υλοποίηση Προγράμματος

Διάρκεια:     Κύκλος 12 μαθημάτων-συναντήσεων

Κόστος:      240  Ευρώ

Έναρξη:     10 Οκτωβρίου 2017 

Υλοποίηση: Δια ζώσης Εκπαίδευση

Επιστημονικά Υπεύθυνος:

 • Στάμου Λήδα, Αν. Καθηγήτρια, Τμ. Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πιστοποιημένη καθηγήτρια για διδασκαλία βιολιού σε αρχάριους με τη μέθοδο Suzuki από το American Suzuki Institute.
  • Συγγραφέας του βιβλίου "Μια ανθρωπιστική προσέγγιση στη διδασκαλία της μουσικής: Η διδασκαλία και η πράξη της μεθόδου Suzuki"

 

 Αναλυτική Περιγραφή

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος

Δελτίο εγγραφής - Καρτέλα μαθητή

 

 
Copyright © 2005-2018.