BABY ARTISTS:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ
(Πρόγραμμα για παιδιά)

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Νέα ιστοσελίδα προγράμματος Baby Artists
www.babyartist.gr
Ενημερωθείτε για τις εγγραφές στα προγράμματα

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά ηλικίας 4 μηνών – 6 χρόνων και τους γονείς τους. Το πρόγραμμα βασίζεται σε ερευνητικά ευρήματα σχετικά με τη μουσική ανάπτυξη βρεφών και νηπίων και στοχεύει στην αξιοποίηση των τεράστιων μουσικών δυνατοτήτων που φέρουν τα παιδιά με τη γέννησή τους, μέσα σε ένα ομαδικό περιβάλλον χαράς και συναισθηματικής ασφάλειας.

Το Πρόγραμμα παράλληλα επιτυγχάνει:

 • τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών
 • την ανάπτυξη της ικανότητάς τους να μαθαίνουν
 • τη σύνδεση και αλληλεπίδρασή τους με άλλα παιδιά και ενήλικες
 • την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους.

 

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του Προγράμματος Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων του Baby Artist είναι να προσφέρει πρότυπη μουσική καθοδήγηση και διδασκαλία σε βρέφη και νήπια σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα για την ανάπτυξη του μουσικού ταλέντου.

 • Ευρήματα μελετών των τελευταίων χρόνων υποδεικνύουν ότι η περίοδος από τη γέννηση ως την ηλικία των τριών και στην συνέχεια ως πέντε χρόνων είναι η πιο σημαντική για την ανάπτυξη του μουσικού ταλέντου, όπως είναι άλλωστε και για την ανάπτυξη άλλων ικανοτήτων και στοιχείων της ανθρώπινης προσωπικότητας.
 • Βασισμένο πάνω στην γενική αρχή ότι η μουσική μαθαίνεται με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνεται και η γλώσσα, το Πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός πλούσιου σε μουσικά ερεθίσματα περιβάλλοντος με έντονα χαρούμενο και παιγνιώδη χαρακτήρα.
 • Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να οδηγήσει τα παιδιά στην ανάπτυξη μίας φυσικής σχέσης με τη μουσική, στα πλαίσια της οποίας τα παιδιά θα χειρίζονται τη μουσική με την ίδια φυσικότητα και πληρότητα που χειρίζονται τη γλώσσα ως μέσο έκφρασης.

Τελικός στόχος του προγράμματος είναι να οδηγήσει τα παιδιά σε μουσική ετοιμότητα (ικανότητα να τραγουδούν σωστά, και να μπορούν να νιώθουν και να αναπαράγουν τον παλμό και τη ρυθμική διάρθρωση της μουσικής), ώστε να μπορούν να λειτουργούν μουσικά στην καθημερινή τους ζωή ως παιδιά και αργότερα ως ενήλικες, αλλά και προκειμένου να είναι μουσικά έτοιμα για να εισαχθούν με επιτυχία στην εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου.

 

Υλοποίηση

Η οργάνωση των κύκλων έχει ως εξής:

 • Η ακαδημαϊκή χρονιά διακρίνεται σε τρεις κύκλους, το Χειμερινό Κύκλο (Οκτώβριος – Ιανουάριος), τον Εαρινό Κύκλο (Φεβρουάριος – Μάιος) και τον Θερινό Κύκλο (τέλη Μαΐου – Ιούνιος). Ο Χειμερινός και ο Εαρινός κύκλος αποτελούνται από 12 μαθήματα-συναντήσεις ο καθένας, ενώ ο Θερινός κύκλος είναι κύκλος 5 εβδομάδων.
 • Τα μαθήματα διαρκούν 45΄ λεπτά της ώρας, και διενεργούνται σε εβδομαδιαία βάση.
 • Από τις 12 συναντήσεις του κύκλου, δύο είναι μαθήματα-συναντήσεις μόνο για τους γονείς. Το Πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των γονιών ως προς τον ρόλο τους στη μουσική ανάπτυξη και επιτυχία του παιδιού, και για τον λόγο αυτό τόσο η αρχική Συνάντηση Ενημέρωσης όσο και τα μαθήματα-συναντήσεις μόνο για γονείς κατά τη διάρκεια του κύκλου είναι ιδιαιτέρως σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή.
 • Στο τέλος κάθε κύκλου, σε συνεδρίες των διδασκόντων με τους γονείς/κηδεμόνες, διενεργείται «αξιολόγηση» της μουσικής ανάπτυξης κάθε παιδιού και πιθανή επανατοποθέτησή τους σε ανάλογες με το επίπεδό τους τάξεις.
 • Η παραμονή ενός παιδιού στο πρόγραμμα μπορεί να διαρκέσει από έναν κύκλο ως κάποια χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό μουσικής του ανάπτυξης και το μουσικό επίπεδο στο οποίο επιθυμεί να φτάσει.

 

Αναπληρώσεις μαθημάτων
Αναπληρώσεις μαθημάτων γίνονται μόνο εφόσον χαθούν μαθήματα με υπαιτιότητα των διδασκόντων ή λόγω φυσικών αιτίων. Μαθήματα που χάνονται με ευθύνη του γονέα-παιδιού, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αναπληρώνονται.

 

Χώρος υλοποίησης του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε κατάλληλο χώρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ.

 

Εγγραφές - Έναρξη μαθημάτων για το Χειμερινό Κύκλο 2016

• Οι εγγραφές για τον Χειμερινό κύκλο του Προγράμματος Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων (Οκτώβριος 2017 – Φεβρουάριος 2018) ξεκινούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ή νωρίτερα εφόσον συμπληρωθούν τα τμήματα.

• Η δέσμευση της θέσης ενός παιδιού στο πρόγραμμα γίνεται με την εγγραφή του και κατάθεση προκαταβολής διδάκτρων, κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία για διαθεσιμότητα σε κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού τμήμα.

• Λαμβάνεται μέριμνα για την τοποθέτηση του παιδιού στην προτιμώμενη από τον γονέα ημέρα παρακολούθησης, ωστόσο αυτό είναι περισσότερο πιθανό όταν η επικοινωνία με την γραμματεία (τηλ. 6988.247247) και η εγγραφή πραγματοποιηθούν έγκαιρα.

• Τα μαθήματα με τα παιδιά ξεκινούν την Τρίτη 10 Οκτωβρίου. Τμήματα θα λειτουργούν κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί.

Για τη συμμετοχή στα τμήματα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής όπως αποδεικνύεται από το αποδεικτικό κατάθεσης διδάκτρων.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο κάθε συνοδός/γονιός/κηδεμόνας είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του Παιδιού του στους χώρους υλοποίησης του Προγράμματος.

 

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

 • Βήμα 4ο: Συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας "ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΑΘΗΤΗ" στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου για την καταχώρηση των στοιχείων του παιδιού και γονέα/κηδεμόνα και σημείωση της προτιμώμενης μέρας παρακολούθησης του Προγράμματος. Το «ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΑΘΗΤΗ».

 

Επικοινωνία με τη γραμματεία του προγράμματος.

Παρακαλούμε επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλ. 6988.247247 για πληροφορίες κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00-13:00 και 17:00-21.00 και Σάββατο 10.00-14.00.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διάρκεια - Κόστος - Έναρξη - Υλοποίηση Προγράμματος

Διάρκεια:     12 Συναντήσεις κατά το Χειμερινό Κύκλο (Οκτώβριος 2017 - Φεβρουάριος 2018)

Κόστος:      180  Ευρώ 

Έναρξη:     10 Οκτωβρίου 2017 - Χειμερινός Κύκλος

Υλοποίηση: Δια ζώσης Εκπαίδευση

Τόπος διεξαγωγής: Ανατολική Θεσσαλονίκη (Θα ανακοινωθεί σύντομα)

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Στάμου Λήδα, Αν. Καθηγήτρια, Τμ. Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 

Αναλυτική Περιγραφή

Αναλυτική περιγραφή προγράμματος

Δελτίο εγγραφής - Καρτέλα μαθητή

 
Copyright © 2005-2018.