ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ WEBSITE (ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ e-SHOP

 Θεσσαλονίκη, 3 - 8 Ιουλίου 2017

 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν χωρίς γνώσεις πληροφορικής απλούς προσωπικούς και επαγγελματικούς ιστότοπους (personal or small business web sites) και μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) με μικρό κόστος ή να επανασχεδιάσουν υφιστάμενα site, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις σχεδίασης. Τα site θα προβάλλονται ευδιάκριτα και αποτελεσματικά και σε κινητές συσκευές. Η εξάσκηση θα γίνει σε διαδικτυακή πλατφόρμα (cloud based web site builder) στην οποία μέσω εύκολων χειρισμών drag and drop (όπως σε έναν επεξεργαστή κειμένου) εισάγονται τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία ελκυστικών και λειτουργικών ιστοσελίδων με ευχερή πλοήγηση από σταθερούς Η/Υ και κινητές συσκευές. Θα επιδειχθούν οι δυνατότητες και οι περιορισμοί των web site builders ώστε οι συμμετέχοντες είτε να κατασκευάσουν και να συντηρούν οι ίδιοι το site τους επιλέγοντας τον κατάλληλο web site builder είτε κατέχοντας πλέον σχετικό υπόβαθρο να μπορούν να συνεργαστούν με έναν ειδικό σχεδίασης και ανάπτυξης ιστοτόπου (web developer) σε πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής και υπολογιστών. Η βασική γνώση χειρισμού αρχείων και φακέλων, επεξεργασίας κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) είναι απαραίτητη. Η ύπαρξη ή δημιουργία λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Instagram, Linked-in, YouTube κλπ) θα συμβάλλει στην πληρέστερη (προσωπική ή εταιρική) παρουσία στο Διαδίκτυο. Η γνώση Αγγλικών είναι απαραίτητη (max επιπέδου Lower).

 

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι να επιδείξει τη δημιουργία web site προσωπικής ή επαγγελματική παρουσίας στο διαδίκτυο χωρίς γνώσεις πληροφορικής το οποίο θα διαθέτει ευχερή πλοήγηση από σταθερούς υπολογιστές και κινητές συσκευές (mobile responsive site). Μετά το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν τις σύγχρονες τάσεις σχεδίασης ιστότοπων, να συγκρίνουν και να αξιολογούν δημοφιλείς εφαρμογές σχεδίασης ιστότοπων ώστε να επιλέξουν αυτή που τους εξυπηρετεί και να δημιουργούν οι ίδιοι απλά και αποτελεσματικά site (ενδεικτικά: προσωπικό site, επαγγελματική παρουσία, ηλεκτρονικό κατάστημα, κρατήσεις μικρής ξενοδοχειακής επιχείρησης, εστιατόριο, ιατρείο, κομμωτήριο, συνεργείο, blog, οργάνωση event κ.α.).

 

Θεματικές ενότητες

Το πρόγραμμα θα καλύψει τις παρακάτω ενότητες

  • Βασικές Αρχές Σχεδίασης εμπορικού ιστοτόπου (web site).
  • Μάρκετινγκ και Διαφήμιση στο Ίντερνετ.
  • Oι τάσεις στη σχεδίαση ιστοσελίδων για το 2017. Επίδειξη σύγχρονων ιστοτόπων δημιουργημένων ακόμα και δωρεάν σε εφαρμογή δημιουργίας ιστοτόπων (web site builder).
  • Εξοικείωση με δημοφιλή εφαρμογή web site builder. Δημιουργία ιστοσελίδων, φόντο ιστοσελίδας, κεφαλίδες και υποσέλιδα. Δημιουργία συνδέσμων και μενού συνδέσμων.
  • Διαμόρφωση μενού πλοήγησης. Προσθήκη στοιχείων σε ιστοσελίδα (κειμένων, εικόνων, βίντεο, galleries, κουμπιών κλπ). Διασύνδεση με κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook, Instagram, Linked-in, YouTube κλπ).
  • Προσθήκη εφέ. Διαχείριση και εμπλουτισμός ιστοτόπου. Διαμόρφωση ιστοσελίδων μόνο για μέλη (private pages). Προσθήκη μελών στον ιστότοπο με εγγραφή. Διαχείριση μελών.
  • Δημιουργία Blog. Διασύνδεση blog με κοινωνικά δίκτυα. Δήλωση και εύρεση του ιστοτόπου από τις μηχανές αναζήτησης (SEO). Ηλεκτρονικές κρατήσεις (ξενοδοχείων, εστιατορίων κλπ).
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Ε-mail marketing. Ηλεκτρονικές πληρωμές. Σύγκριση δημοφιλών εφαρμογών σχεδίασης ιστοσελίδων.

 

Διάρκεια - Κόστος - Έναρξη - Υλοποίηση Προγράμματος

Διάρκεια:      16 ώρες

Κόστος:       200 Ευρώ

Περίοδος διεξαγωγής:   3 - 8 Ιουλίου 2017

Τόπος διεξαγωγής:    Πανεπιστήμιο  Μακεδονίας Εγνατία 156, ΤΚ 54636, Θεσσαλονίκη

Υλοποίηση:  Δια ζώσης εκπαίδευση

Επιστημονικά υπεύθυνοι:   Αναστάσιος Οικονομίδης, Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

Αναλυτική Περιγραφή

Αναλυτική περιγραφή προγράμματος

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2005-2018.